Kakau Points

Kakau Points

Kakau Points

EnglishGreekSpainFrench

KAKAU WORSHIP

H παραγωγή σοκολάτας συνθέτει πραγματικότητες.

Η Kakau Worship δημιουργήθηκε μέσα από μια μακροχρόνια φιλία. Ανακαλύψαμε την κουλτούρα του Κακάο στην Νότια Αμερική όπου εκπαιδευτήκαμε στην παραγωγή σπιτικής σοκολάτας. Σήμερα εδρεύοντας στην Αθήνα το εργαστήριο μας εξειδικεύεται στη κατεργασία του Κακάο και την παραγωγή σοκολάτας από βιολογικούς σπόρους κακάο που έπονται σε πολιτικές δίκαιου εμπορίου.

Η έμπνευση κάθε συνταγής γράφει μια ιστορία…

1 – Choose a friend and get some beans

2 – Bean examination reveals the type of roasting

3 – Imagine a recipe is like writing a story…

4 – The chocolate grinder goes on for 96 hours

5 – Dive in the magic process called “Tempering”

6 – Maintain the spirit of cacao in every single bar

H παραγωγή της σοκολάτας

Το ταξίδι μας αρχίζει με την εξέταση των κόκκων κακάο ώστε να καθοριστεί ο τύπος ψησίματος. Η διαδικασία αυτή αποκαλύπτει τα αρώματα και τη γεύση του κάθε σπόρου.
Έπειτα η έμπνευση κάθε συνταγής γράφει μια ιστορία…
Στη συνέχεια τα συστατικά αλέθονται σε πετρόμυλο από γρανίτη για 36 ώρες. Η σοκολατοποίηση ολοκληρώνεται με την μαγική διαδικασία που ονομάζεται “στρώσιμο” σοκολάτας. Τελικώς οι μπάρες μας τοποθετούνται σε βιοδιασπώμενο σακουλάκι από φλοιό δέντρου και συσκευάζονται χειροποίητα σε ανακυκλώσιμο χαρτί με σεβασμό προς τη μητέρα φύση..

Η συλλογή από το Περού

Δεκάδες αρχαίες φυλές χρησιμοποιούσαν το κακάο από τα προϊστορικά χρόνια στα βάθη του Αμαζονίου. Αμέτρητες ποικιλίες κακάο φυτρώνουν στις τροπικές περιοχές του Περού οπού δημιουργούν σπόρους κακάο με απαλή αίσθηση γάλακτος και αρώματα λουλουδιών.

Organic Certified Products

Tropical Glacier


INGREDIENTS:
cocoa mass*, cocoa butter*, coconut blossom sugar*, cardamom*, vanilla powder* chili*, cinnamon*. Cocoa 77% min.*


*Product of organic farming

Vanilla Orchid


INGREDIENTS:
cocoa mass*, cocoa butter*, coconut blossom sugar*, vanilla powder*. Cocoa 70% min.*


*Product of organic farming

Pure Temptation


INGREDIENTS:
cocoa mass*, cocoa butter*, coconut blossom sugar*. Cocoa 70% min.*


*Product of organic farming

Wise Palm


INGREDIENTS:
cocoa mass*, cocoa butter*, coconut blossom sugar*, coconut flakes*. Cocoa 55% min.*


*Product of organic farming

Η συλλογή από την Γουατεμάλα

Η Γουατεμάλα είναι η γενέτειρα των Μάγια, είναι εκεί όπου σερβιρίστηκε το πρώτο ρόφημα σοκολάτας ανάμεσα σε ιερείς και μάγους σε τελετουργικά μυστήρια. Η σοκολάτες που παράγονται με κακάο αυτή την μαγική περιοχή έχουν έντονα αρώματα μούρων και νότες σπόρων κακάο.

Organic Certified Products

Volcano Blast


INGREDIENTS:
cocoa nibs*, cocoa butter*, coconut blossom sugar*, chili*. Cocoa 75% min.*


*Product of organic farming

Pure Temptation

Pure Temptation


INGREDIENTS:
cocoa nibs*, cocoa butter*, coconut blossom sugar* Cocoa 75% min.*


*Product of organic farming

Galactic Dance


INGREDIENTS:
cocoa mass*, cocoa butter*, coconut blossom sugar*, coffee beans, vanilla powder* chili*, cinnamon*. Cocoa 62% min.*


*Product of organic farming

Dark Universe-Dark Pure


INGREDIENTS:
Organic cocoa nibs from Guatemala – Asochivite*, Organic natural cocoa butter from Peru*, Organic coconut sugar from Indonesia*


*Product of organic farming

Belize
Collection

Belize, named from the Mayan phrase “Bel Itza”, has been always a very fertile land as the the sacred Belize river flows and gives life to all the surrounding area.Deep in that jungle it’s been stored well this traditional Cacao strain which creates a mythical flavor palette in the chocolate.

Organic Certified Products

Temple of Poseidon-Salt


INGREDIENTS:

Organic cocoa nibs from Belize – Maya Mountain*, Organic natural cocoa butter from Peru*, Organic coconut sugar from Indonesia*, sea salt from Gavdos*


*Product of organic farming

Acai Express-Acai


INGREDIENTS:
Organic cocoa nibs from Belize – Maya Mountain*, organic natural cocoa butter from Peru*, Organic coconut sugar from Indonesia*, freeze-dry acai berry from Brazil*


*Product of organic farming

Belize


INGREDIENTS:
Organic cocoa nibs from Belize – Maya Mountain*, Organic natural cocoa butter from Peru*, Organic coconut sugar from Indonesia*


*Product of organic farming

Raw Materials

Σπόροι Κακάο

Ιδανικό σνάκ με υψηλή περιεκτικότητα Μαγνήσιου, πλούσιο σε βιταμίνες και αφθονία σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ο φλοιός του Κακάο έχει επίσης φοβερές διουρητικές ιδιότητες όπως και αποτοξινωτικές λειτουργίες για το συκώτι και μεγάλη ποσότητα σε αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Σκόνη Κακάο

Η σκόνη Κακάο πλούσια σε φυτικά λιπαρά με περιεκτικότητα σε βούτυρο Κακάο (20-22%) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε ρόφημα σοκολάτας όμως έχει και μεγάλη ποικιλία χρήσεων στην Ζαχαροπλαστική

Ζάχαρη Άνθους Καρύδας

Η ζάχαρη άνθους καρύδας είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που αποσπάται από το άνθος της καρύδας (Cocos Nucifera) όταν είναι ακόμα κλειστό. Η γεύση της είναι παρόμοια με αυτή της καστανής ζάχαρης με ελαφριά νότα καραμέλας. Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία πως η ζάχαρη της καρύδας χρησιμοποιούταν από την Παλαιολιθική εποχή.

Aποφλοιωμένοι Σπόροι Κακάο

Μια υπερτροφή που είναι ιδανική για το πρωινό μας και έχει έντονα αρώματα σοκολάτας. Οι αποφλοιωμένοι σπόροι κακάο μας δίνουν την επιλογή να γευτούμε τις διαφορές από κάθε ποικιλία Κακάο.

Awards

UNCOMMON CACAO

SOURCE & TRADE

2016 TRANSPARENCY REPORT

Creating Realities
Cacao timeline

Time 0
Η Άφιξη του Κακάο

Μια φορά και ένα καιρό τα κακαόδεντρα υπήρχαν μόνο στον κήπο των Θεών. Κάποτε λοιπόν ένας γενναιόδωρος Θεός έκλεψε το κακάο και το φύτεψε στην γη προσφέροντας στους ανθρώπους το μαγικό αυτό φυτό. Το επιστημονικό όνομα του κακαόδεντρου Theobroma Cacao
( “τροφή των θεών”) προσδίδει πάντοτε την θεϊκή του προέλευση.

Time 1
Η χρήση του Κακάο από τους Ιθαγενείς

Για τις φυλές που χρησιμοποιούσαν το Κακάο τελετουργικά η ενέργεια του Κακάο πάντοτε αντιπροσώπευε το στοιχείο της φωτιάς και την δύναμη της δημιουργίας. Το Κακάο είχε πολύ σημαντικό οικονομικό, πολιτισμικό, κοινωνικό, καλλιτεχνικό και ιδικά πνευματικό ρόλο στους λαούς της Κεντρικής Αμερικής. Ωστόσο οι ιθαγενείς κάνοντας φυσική απόσταξη διαχώριζαν ακόμα και το βούτυρο κακάο για την ιατρική και την καλλυντική του χρήση.

Time 2
Η αρχή της σοκολάτας

Παραδοσιακά η παραγωγή της σοκολάτας εμπεριέχει μια συγκεκριμένη σειρά διαδικασιών για να ολοκληρωθεί το θεμιτό αποτέλεσμα. Αρχίζοντας από την αφαίρεση των σπόρων από το φρούτο το επόμενο στάδιο είναι η ζύμωση. Έπειτα τα σπόρια αποξηραίνονται στον ήλιο και είναι έτοιμα για ψήσιμο. Τελικώς αλέθονταν σε πέτρινο γουδί και με την πρόσθεση νερού δημιουργείτε η σοκολάτα , από την λέξη xocolātl (chocolatl) που σημαίνει “πικρό νερό”. Τα ροφήματα σοκολάτας με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκαν με την πρόσθεση βανίλιας , τσίλι, καλαμπόκι, ατσιότε και άλλα διάφορα υλικά. Κάθε φυλή είχε την δική της μοναδική συνταγή που χρησιμοποιούταν κυρίως από τους ιερείς.

Time 3
Οι Κατακτητές του Κακάο

Όταν κατέφθασαν οι Ευρωπαίοι κατακτητές στην Αμερική εκτός από όλες τις άλλες γενοκτονίες που διέπραξαν σχεδόν αφάνισαν όλη την κουλτούρα του Κακάο. Αρχικά πρόσθεσαν ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο στο “πικρό” ρόφημα Κακάο. Έπειτα δημιούργησαν τεράστιες φυτείες με σκλάβους και ξεκίνησαν να εξάγουν το Κακάο στην Ευρώπη. Το 18ο αιώνα μεγάλες ποσότητες Κακάο ταξίδευαν για την Ευρώπη όπου οικογένειες της “υψηλής κοινωνίας” απολάμβαναν το ρόφημα του Κακάο που σύντομα έγινε ένα διάσημο και ακριβό ρόφημα.

Time 4
Η πρώτη μπάρα Σοκολάτας

Το 1828 φτιάχτηκε η πρώτη Πρέσα Κακάο που διαχωρίζει το βούτυρο κακάο μαζικά..Το 1847 στο Μπρίστολ της Αγγλίας φτιάχτηκε η πρώτη στερεή μπάρα Σοκολάτας.Το 1879 εφευρέθηκε η πρώτη μηχανική Κόνσα σοκολάτας που συνέβαλε σημαντικά στην βελτίωση της υφής και την ομογενοποίηση του τελικού μίγματος.

Time 5
Αυθεντική Γενιά Σοκολατοποιών

Καθώς τα μηχανήματα παραγωγής της σοκολάτας έχουν εξελιχθεί οι λάτρες του Κακάο αναζητούν συνεχώς καλύτερες σοκολάτες. Σήμερα εδρεύοντας στην Αθήνα ο σκοπός μας είναι να διαδώσουμε σοκολάτα υψηλής ποιότητας εμπνευσμένη από αρχαίες συνταγές.

Η Φιλοσοφία Δίκαιου Εμπορίου της Kakau

Η πλειοψηφία των αποφάσεων που παίρνουμε στη ζωή είναι θέμα επιλογής. Από την άλλη πλευρά κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν αυτό το βασικό δικαίωμα. Στην Kakau ο βασικός σκοπός είναι η υποστήριξη της ισότητας. Το μονοπάτι ξεκινάει εκεί που καλλιεργούνται τα κακαόδεντρα με συνθήκες δίκαιες για τους αγρότες και ολοκληρώνεται στα χέρια του κάθε λάτρη της σοκολάτας.

Kakau Worship family

Η Kakau Worship δημιουργήθηκε μέσα από μια μακροχρόνια φιλία. Ανακαλύψαμε την κουλτούρα του Κακάο στην Νότια Αμερική όπου εκπαιδευτήκαμε στην παραγωγή σπιτικής σοκολάτας. Η επαφή μας με το Κακάο ένα ιερό φρούτο των Θεών είναι πάντα μια ευλογία για εμάς. Τα βιολογικά υλικά και η θετική μας ενέργεια δημιουργούν μια κοσμική ποιότητα. Οι σοκολάτες Kakau παράγονται στον δικό μας ναό του Κακάο και αποτελούν την σύνδεση μας με τους αρχαίους Μάγους του Κακάο.

.

EnglishGreekSpainFrench